суббота, 16 декабря 2023 г.

 Фото ілюстративне: NurPhoto/Contributor/GettyImages

Також FDA виявило, що на заводі вжили недостатньо заходів для того, щоб уникнути використання прострочених матеріалів, і щоб забруднювачі, які переносяться повітрям, не потрапляли до продукції.

Згідно зі звітом, інспектори виявили понад 2 тисячі протермінованих товарів на складі та в холодильній камері Moderna. Вони не зберігалися в окремому або чітко визначеному місці від інших матеріалів. 

Водночас немає жодних доказів того, що порушення деяких вимог призвели до заподіяння шкоди людям, які щепилися вакцинами від Moderna, або учасникам клінічних випробувань інших мРНК-вакцин, які розробляються компанією.

"Отримавши висновки FDA, Moderna негайно і всебічно оновила визначені процедури та впевнена, що вжиті заходи задовольнять регуляторні органи", – відреагувала на звіт компанія.

У Moderna перевірку назвали "рутинною" і заявили, що її результати не відображають жодних проблем з якістю чи безпекою продукції.

Також у компанії наголосили, що її вакцини проти COVID-19 є безпечними та ефективнимиа вся випущена продукція була протестована і відповідає міжнародним регуляторним вимогам.

Також відомо, що FDA не відкликала жодної вакцини Moderna.

Нагадаємо, нещодавно американська компанія Moderna розробила нову вакцину проти COVID-19 – мРНК-1283, яка зберігається вдвічі довше. 

Читайте також: Експериментальна вакцина перешкоджає рецидиву раку шкіри – дослідники США




https://life.pravda.com.ua/society/2023/12/16/258339/ 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Сьогодні День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років Колаж: Сергій Поліщук 29 травня минулого року Верхо...